lördag 30 juli 2011

Kvalitetstid

Jag har precis spenderat ett par dagar i Nybro med några av mina favoritkonstnärer. En sån där bra helg och perfekt avslutning på semestern. Nästa vecka börjar ateljélivet på allvar för mig. Känns bra.


Helkväll varje kväll.


Markus och en av hans målningar.


Glasobjekt av Markus.


Kalle i sin ateljé.



Avslutade trippen på Kalmar Konstmuseum.

måndag 25 juli 2011

Jättekryp

Kameran stod där och hela trädgården kryllar ju med djur. Även den mest anspråkslösa fjäril är helt makalös när man kommer nära (klicka på bilderna för att komma ännu närmare).

Och nej, detta är ingen ny inriktning i mitt skapande. Är bara lite sommaruttråkad.

















lördag 23 juli 2011

Längtar redan till nästa oväder



Vid blixtfotografering krävs tålamod, tur och en del minneskort.

tisdag 19 juli 2011

Business as usual



Utställningen i Båstad är över och merparten av målningarna jag visade där såldes. Nu kan jag jobba på inför höstens utställning på Galleri Thomassen och den i Eksjö Konsthall (våren 2012) utan att behöva oroa mig allt för mycket om världsliga problem.

Men jag behöver inte krypa in i ateljén riktigt än för min semester räcker i ett par veckor till och nästa vecka ska jag dra ned till mina målarvänner i Nybro och se hur det går i deras kollektiv. Tänkte kanske hälsa på Kalmar Konstmuseum när jag ändå är där (fick kontakt med en av deras curators i Båstad) men mest blir det nog konstbabbelhängateljégrillölkvällar med Smålands konstkungar Kalle och Marcus.

Lyllo mig.

lördag 16 juli 2011

Så vad väntar du på?



Imorgon är sista dagen för utställningen i Påarp om du inte varit där ännu. Jag visar ett tiotal verk från New York-serien och så ställer ju Astrid Sylwan och Sofia Änghede ut också.

måndag 11 juli 2011

Vidarebefordrat



Söndagen den 17:e juli är sista chansen att se utställningarna med Astrid Sylwan, Sofia Änghede samt Daniel Milton, som alla inlett vårt 10-årsjubileum på galleriet i Påarp, Båstad. Skulpturutställningen i trädgården med Fredrik Wretman, Jennifer Forsberg och Lone Larsen fortsätter t.o.m. den 21:a augusti.

OBS! onsdagen den 13 juli är galleriet abonnerat av Vattenfall för deras ekonomiska seminarium med efterföljande föreläsning om samtida konst.

Öppet: tisd – sönd, kl 12 – 18. Välkomna!

Rikard Persson
Tom Mårtenson
Galleri Mårtenson & Persson

fredag 8 juli 2011

torsdag 7 juli 2011

Andy och jag



Det har kanske blivit lite tjatigt om Warhol den senaste tiden här i bloggen men det är så mycket som plötsligt sammanfallit. Det blir ju så ibland.

Jag har naturligtvis känt till (och gillat) Andy och hans konst sedan evigheter men för ett halvår sedan impulsköpte jag en jättebok med hans fotografier, några månader senare den rosa kossan som kylskåpsmagnet (i presentshopen på moderna för att vi aldrig skulle ha råd med den riktiga), sedan beställde jag hans bok från -75 "The philosophy of Andy Warhol" medan jag läste boken om Brillolådorna och för att toppa det hela struntade vi i att renovera köket och ropade istället in en riktig kossa från 1966 som nu hänger hemma hos oss. Dessutom råkade jag hamna bakom honom på en tisdagsklubb i slutet av förra året.

Boken ovan har jag precis läst ut och den är full med hans tankar, texter och förvånansvärt aktuella citat (känns märkligt att den är skriven när jag var ett år gammal). Den är också ett tidsdokument över en era och skulle jag få välja en valfri tid/plats i historien att hänga ett tag hade jag valt New York någon gång i slutet av 60-talet. Lätt.

Jag är såld på Andy, han har blivit en allt större förebild för mig och jag hittar allt fler beröringspunkter mellan oss. Inte så att jag på något vis jämför mig med honom men jag gillar inställningen han hade till konsten och allt runt omkring. Osentimental och rakt på - ingenting betyder någonting, ingenting betyder allt.

"Before I was shot, I always thought that I was more half-there than all-there - I always suspected that I was watching TV instead of living life. People sometimes say that the way things happen in movies is unreal, but actually it's the way things happen to you in life that's unreal."

söndag 3 juli 2011

Paus från allt



Nu tar jag en extremt välbehövlig semester. Jag är slutkörd på alla vis efter intensivt arbete inför sommarens utställning (som går jättebra), flytt och småbarnsliv. I augusti fortsätter jag att arbeta på de nya fetingdukarna och i oktober visar jag resultatet på Galleri Thomassen i Göteborg.

Ha en skön sommar!

lördag 2 juli 2011

Muuuu



Igår var jag och hämtade kossan i rambutiken. Vår alldeles egna Warhol. Vi testade lite olika väggar men märkligt nog gjorde hon sig bäst i köket (vilket är lite ironiskt för i och med att vi köpte trycket har vi inte råd att bygga om där som vi tänkt). Att den hänger uppe i taket har som synes sina skäl.