måndag 27 september 2010

Han är här med oss, hela tiden

Idag fyller vår lilla son ett år. Det är ju helt sjukt, vi kände honom inte för ett år sedan och nu är han lika självklar som att andas.  Tänk vad mycket vi gått igenom redan.

Idag blev det iallfall en dag på Skansen, en blåsig och ganska kall en. Men vi har bestämt att detta ska bli en tradition så vi hoppas på bättre väder (och lite mer djur) till nästa år. Akira gillade förutom aporna kossan mest, han kunde nästan inte sluta mua efter vi sett den. Älgarna impade lite också.

Ateljévisningen på kvällen gick alldeles strålande. Det var ett öppet, roligt och ärligt snack i drygt en timme där jag visade mycket av vad gjort de senaste åren och de helt nya New York-bilderna jag jobbat med sista tiden. Jag fick bra frågor, mycket respons och alla verkade nöjda när de gick. Fick till och med en liten applåd. Att visa min ateljé och konst för initierade och intresserade människor under ledning av en konstvetare som har visningar på Moderna Museet och Bonniers konsthall till vardags kan inte vara något dåligt. 

Här är den braiga dagen i bilder:


Akki var måttligt impad av svinen.
Jag gillar små fria fåglar.

Det är inte för att vara taskiga, broccoli är det bästa han vet.

Har man en dokumentärfilmare i familjen så har man.
Glömde plåta mina besökare men här stod jag och babblade. Och ja, målningen med måsarna är ny. Ordentlig bild kommer snart.