tisdag 31 maj 2011

Konstdag med Akira

Jag är så sanslöst trött på att dra vagnen runt södermalm och stanna vid någon sandlåda, handla lite blöjor och gå hem igen så idag drog lillen och jag till Moderna istället. Speciellt populärt hos vissa om man får åka båt till och från också. Så det gjorde vi.


Akira i en Djurgårdsfärja fullpackad med turister. Vad skönt det ska bli att flytta utanför tullarna (18 dagar kvar...).


Efter att ha kollat alla båtar på kajen gick vi till museét och såg först Siri Derkertutställningen, men förutom videon ovan var den så trist att vi började grina båda två. Tråkig gammelkonst, skärpning Birnbaum.


Men sedan fick Akira syn på Warhols kossor och då blev vi glada igen.


Och han höll på att smälla av när han fick se detta verk. Han ba - bil, bil, bil, bil, bil, bil, bil, bil (och den här fascinationen över bilar, mopeder, motorcyklar, lastbilar och bussar har han kommit på helt själv, det är inget vi uppmuntrat direkt).När vi kom hem igen var det fortfarande filminspelning i vårt kvarter. Det är onekligen lite mäktigt att David Fincher (Seven, Fight Club, The Social Network m.fl.) som är en av mina favoritregissörer spelar in en film bara runt hörnet från där vi bor. Men återigen, det ska bli skönt att flytta utanför tullarna - Stieg Larssonvandringarna lär ju inte bli färre efter detta.