fredag 18 september 2009

I helgen eller på onsdag?Fortfarande inget barn men Ove-san ville gärna prova lite av kläderna vi fått. Mvc trodde det kanske var dags till helgen, vi hoppas på onsdag. Någon kanske undrar varför?

JUNGFRUN Solteckenperioden infaller 24/8-22/9. Nyckelord:Tjänstvillig/Noggran.

Jungfrun är arbetsmyran framför andra-flitig, ambitiös, effektiv och hjälpsam. Hon är en medkännande och omtänksam natur som trivs bäst när hon kan vara till stöd och hjälp för andra. Just hjälpsamhet är en av tecknets allra finaste tillgångar. Man kan till och med säga att Jungfruns livsuppgift är att tjäna-att bistå andra med sina resurser.

Denna pålitliga karaktär är alltid grundlig, noggrann och systematisk. Här finns inget slarv utan allt går med samma eftertänksamhet. Jungfrun har ett utpräglat ordnings-och detaljsinne och ställer höga estetiska krav. God stilkänsla samt utmärkt urskillnings-och iakttagelseförmåga är kännetecknande. Baksidan med detta noggranna tecken är ett överdrivet pedanteri och svårigheter med att se till helheten. Den som är född i detta försiktiga jordtecken föredrar att arbeta bakom kulisserna. Alla arbeten som fordrar ordnings-och detaljsinne är väl lämpade.


VÅGEN Solteckenperioden infaller 23/9-23/10. Nyckelord: Diplomatisk/Sällskaplig.

Den typiska Vågen är vänlig och diplomatisk och förordar rättvisa framför allt. Balans och harmoni har hög prioritet, varför Vågen lägger ner mycket energi på att skapa jämvikt i omgivningen. Den som är präglad av detta diplomatiska tecken tycker inte om stridigheter utan försöker alltid mildra och ställa till rätta.

Som de övriga lufttecknen är Vågen en sällskapsmänniska, med stort behov av att känna gemenskap och samhörighet. Denna flexibla natur har god förmåga att knyta kontakter och att smälta in i olika miljöer. Det stora behovet av omväxling och sällskap resulterar i att Vågen lätt blir rastlös och uttråkad av den grå vardagen. Baksidan med detta sociala tecken är tendenser till osjälvständighet samt svårigheter med att fatta beslut. De flesta Vågar har en välutvecklad känsla för färg och form och uppskattar det vackra och sköna i tillvaron. Vi finner många framgångsrika fotografer, skådespelare, musiker, konstnärer och formgivare i tecknet.

Några frågor på det?

,